Fantasy

Fantasy dramaet The Hunger Games

Hvis man er til en herlig blanding af fantasy og action, så er The hunger games et must, og nu kan man allerede se 4 film i denne fantasy serie. Oprindeligt er der tale om en bog ved navn The hunger games fra 2008, der på dansk hedder Dødsspillet, som er ganske passende titel. Handlingen i serien er nemlig et spil, hvor vinderne overlever, mens taberne dræbes.

Forfatteren til The Hunger Games er den amerikanske forfatter Suzanne Collins, og filmatiseringen har skabt nye stjerner i filmverdenen. Det gælder først og fremmest hovedrolleindehaveren den 16-årige Katniss Everdeen, der spilles af Jennifer Lawrence samt Josh Hutcherson. Der medvirker også kendte filmstjerner som Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz og Donald Sutherland.

Handlingen i The hunger games

The hunger games foregår ude i en fjern fremtid, hvor meget har forandret sig i forhold til nutiden. USA ligger i ruiner, og landet hedder nu Panem og er opdelt i tretten distrikter og Capitol. Distrikterne er inddelt i forskellige brancher efter dette skema:

 • Distrikt 1 ~ Luksusvarer

 • Distrikt 2 ~ Våben

 • Distrikt 3 ~ Teknologi

 • Distrikt 4 ~ Fiskeri

 • Distrikt 5 ~ Energi

 • Distrikt 6 ~ Transport

 • Distrikt 7 ~ Træ

 • Distrikt 8 ~ Tekstil

 • Distrikt 9 ~ Korn

 • Distrikt 10 ~ Husdyr

 • Distrikt 11 ~ Landbrug

 • Distrikt 12 ~ Kulminer

 • Distrikt 13 ~ Atomvåben

Distrikt 13 er delvist udslettet nu men eksisterer stadig under jorden, og på grund af oprøret “De Mørke dage”, så besluttede Capitol sig for at skabe Dødsspillet. De 12 distrikter skal ved høsttid udvælge en pige og en dreng, der nu trækkes lod om at komme med i Dødsspillet, der er den årlige kamp om liv og død på direkte TV, som hele Panem er tvunget til at se.

Hovedpersonen Katniss kommer fra et ødelagt hjem med en apatisk mor, og faderen døde ved en mineulykke, så Katniss må agere mor for sin lillesøster på 12. Faktisk er det lillesøster Primrose Everdeen, der udtrækkes til at skulle deltage i Dødsspillet, men Katniss overtager frivilligt hendes plads for at beskytte hende.

De 12 distrikter stiller op med 2 deltagere, således der i alt kommer 24 deltagere. Spillet foregår i et øde område med både ørken og jungle, og her gælder det om at dræbe hinanden, således den sidste overlevende person vinder spillet og sit liv. Vinderen af spillet får en del præmier og privilegier bagefter, således familien reelt kommer til at lev i rigdom.

Moralen i filmene

Der er udkommet disse fire film i alt i sagaen om The hunger games:

 1. 2012 The Hunger Games.

 2. 2013 The Hunger Games – Catching Fire.

 3. 2014 The Hunger Games – Mockingjay Part 1.

 4. 2015 The Hunger Games – Mockingjay Part 2.

Det er nemt og billigt at se filmene, når man har tid og lyst, således man blot kan streame The hunger games på Blockbusters hjemmeside, så man derved slipper for at skulle downloade filmene men kan se dem på mobilen, tablet, PlayStation, PC eller smart TV.

Filmene handler jo både om liv og død med action og kærlighed, men dramaet handler også om at blive voksen og udvikle fø­lel­ser som med­men­ne­ske­lig­hed og kær­lig­hed i en bruta­l ver­den. Man kan sagtens forestille sig en skræmmende fremtid, hvor mad og fri­hed måske ikke længere er en men­ne­ske­ret men en dyrt købt il­lu­sio­n.

Hvor langt vil man gå for at overleve og for at hjælpe sin familie, så er The hunger games gode film til at få inspiration af i disse overvejelser.